US

Wedden op tennis bij de beste bookmakers: tips en advies

Commerciële inhoud | Alleen nieuwe klanten | 18+

Na voetbal is wedden op tennis het meest populair bij de bookmakers. Tennis is dan ook een zeer geliefde sport die zich uitstekend leent voor weddenschappen. Hieronder kom je te weten bij welke bookmakers je het beste kan wedden op tennis. In het schema hieronder vind je onze voorkeuren:

Wedden op tennis Voordelen Registreer je
Unibet

unibet tennis

Wedden via Unibet TV, groot aanbod
Ladbrokes

ladbrokes tennis

Handige overzichten en statistieken, mobiele app
betFIRST

betfirst tennis

betFIRST TV, tal van functies zoals Cash-Out
Bwin

bwin tennis

Vlot live wedden en mobiel spelen, overzichtelijke website

Hoe kun je wedden op tennis?

Er zijn heel wat verschillende opties als je wilt wedden op tennis. Belangrijk is dat je regels van een tennismatch goed kent en voor jezelf uitmaakt wat voor soort weddenschap je wilt plaatsen.

Inzetten op de winnaar

De meest voorkomende tennis weddenschap is wedden op de winnaar van de wedstrijd. Je doet dit door simpelweg in te zetten op wie de winnaar gaat worden van de match. Bij de meeste bookmakers kun je wedden op het nummer 1, de eerstgenoemde speler of het nummer 2, de tweede speler die vermeld wordt.

Wedden op tennis Unibet

Bij de meeste tennis weddenschappen is er een duidelijke favoriet. Als je hierop gaat inzetten, kun je meestal niet van hoge noteringen profiteren. Vele gebruikers kiezen dan ook voor een ander soort weddenschap die meer kan opleveren.

Wedden op tennis met handicap

Bij het inzetten op tennis zijn er twee soorten handicaps:

  1. Handicap in sets
  2. Handicap in games

Wat deze twee handicaps met elkaar gemeen hebben is dat bij het bepalen van de winnaar, de underdog een virtuele voorsprong krijgt die bij de werkelijke score wordt opgeteld. Een tenniswedstrijd bestaat gemiddeld uit 2 tot 5 sets waarvan elke set uit minstens 6 games bestaat. Zet je bijvoorbeeld in op ‘Andy Murray – 1.5' bij een handicap in een set, dan win je de weddenschap als hij de set wint met minstens 2 games verschil.

Totaal aantal games of sets over/under

Je kunt ook eenvoudigweg inzetten op het totaal aantal games of sets in een wedstrijd. De bookmaker zal in dit geval een lijn geven van bijvoorbeeld 22,5 games. Het is dan aan jou om te voorspellen of het aantal games minder (under) of meer (over) zal zijn dan de lijn van de bookmaker.

Soorten weddenschappen tennis

Correcte score

Bij deze weddenschap ga je inzetten op de exacte eindscore van de wedstrijd. Gaat het om een ‘best of three' match dan heb je maximaal 4 mogelijkheden: 2-0, 2-1, 1-2 of 0-2. In een ‘best of five' heb je zes opties.

Live wedden op tennis

Live wedden betekent dat je nog weddenschappen kan plaatsen terwijl de wedstrijd bezig is. De meeste bookmakers bieden deze optie aan omdat dit de meest geliefde manier van inzetten is.

Je kunt nadat je via de bookmaker geregistreerd bent, gebruik maken van hun live platform. Dit is een platform waarop de wedstrijden live gestreamd worden. Je bent dus niet verplicht om live in te zetten. Gebruikers die de wedstrijd liever gewoon willen bekijken, kunnen dit ook.

Live wedden op tennis

Het voordeel van live wedden op tennis is dat je razendsnel kunt inspelen op veranderingen in de wedstrijd en daar kun je je voordeel mee doen. Je kunt dus bijvoorbeeld eerst een paar games bekijken alvorens je op de eindwinnaar gaat inzetten. Je hebt op die manier immers een veel beter inzicht in de tenniswedstrijd.

Wedden op tennis bij de bookmakers

Bij Unibet kun je wedden op vrijwel alle sporten die je je maar kan inbeelden. Tennis maakt een belangrijk onderdeel uit van het sportaanbod van deze bookmaker. Je kunt inzetten op een groot aantal tenniswedstrijden uit binnen- en buitenland. Unibet heeft een heel goed live platform, Unibet TV, waarmee je tijdens de live wedstrijd een weddenschap kan plaatsen.

Dit geldt ook voor bookmaker Ladbrokes. Wanneer je in de rubriek ‘live wedden' gaat kijken, zie je meteen wat er allemaal mogelijk is. In de rubriek met tenniswedstrijden, krijg je meteen een overzicht te zien met alle matchen die op dit moment bezig zijn. Daarnaast krijg je ook meteen een overzicht te zien met alle last minute weddenschappen.

Wedden op tennis Ladbrokes

betFIRST is ook een goede bookmaker wat wedden op tennis betreft. Via betFIRST TV kun je de wedstrijden meteen live volgen. De bookmaker beschikt bovendien over allerlei interessante functies zoals de Cash-Out-functie en Add2Bet.

Bij Bwin krijg je praktische overzichten te zien van de live hoogtepunten, de internationale hoogtepunten en de hoogtepunten uit België. Je hebt dus meteen een duidelijk zicht op alle belangrijke tenniswedstrijden. Bij deze bookmaker kun je bovendien heel gemakkelijk live wedden en mobiel inzetten.

Conclusie

Wedden op tennis is erg interessant en vooral als je dit live doet. Tenniswedstrijden duren gemiddeld wat langer dan andere sporten waardoor de uitkomst wat langer open kan blijven. Dit maakt het natuurlijk des te spannender om live een gokje te wagen.

In België hebben tennisliefhebbers gelukkig heel wat keuze om in te zetten op hun favoriete tenniswedstrijd. Niet alleen zijn er uitstekende bookmakers die diverse soorten weddenschappen aanbieden, ook de beeldkwaliteit van de live platformen is optimaal. Bij bookmakers als Unibet, Ladbrokes, betFIRST en Bwin zit je altijd goed voor een geslaagde weddenschap op tennis, maar natuurlijk ook op andere sporten.

Belangrijk is dat je de noteringen van de verschillende bookmakers goed met elkaar vergelijkt. Dit geldt ook voor de soorten wedstrijden per bookmaker. Vaak haal je meer voordeel uit je weddenschap als je kiest voor een andere soort weddenschap zoals bijvoorbeeld een handicap.

Beoordeel dit artikel

Pas de commentaires

Commenter

Casino +21 Sportweddenschappen +18 Gok met mate ! Gokhulp