18+ | 21+ | Algemene voorwaarden van toepassing | Commerciële inhoud

Wedden op EK 2020 – 2021 voetbal: de beste tips en informatie

Wedden op EK 2020 voetbal is echt iets om naar uit te kijken. In 2021 maken 24 Europese landen zich klaar voor de 16de editie van het EK 2020. De Euro bestaat dan 60 jaar en dat moet gevierd worden met een uniek kampioenschap dat gespeeld wordt in maar liefst 12 verschillende landen.

De beste bookmakers om bij te wedden op EK 2020 – 2021

Top 7 Beste bookmaker ✔️
Voordelen

Wedden op EK 2020
1 Betfirst

Betfirst TV, grootste aanbod
2 Bet777

België Specials : exclusieve markten
3 Circus

circus ek 2020

Red Fan Challenge : Meer dan €50.000 aan cadeaus
4 Ladbrokes

Live Stream Center, VIP Calendar Foot, goede odds
5 Unibet

unibet ek 2020

100% winstverhoging, wedgidsen, live streaming
6 Bwin

bwin review

Live hoogtepunten
7 Bingoal

Bingoal Sports Course Casino

Groot aanbod, mooie aanbiedingen, live platform

Euro 2020 – 2021: de favorieten van goksites

EK 2020 – 2021 favorieten Betfirst

betfirst ek 2020

Bet777

bet777 ek 2020

Circus
circus ek 2021
Betway
Ladbrokes
ladbrokes ek 2020
🇮🇹
Italië
1,95 1,95 1,90 1,98 1,95
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Engeland
1,83 1,83 1,80 1,82 1,80

Bekijk alle odds 

Kansen gegeven op de 08/07/2021

Twaalf voetbalstadions verspreid over Europa

In vorige edities van het EK werden de wedstrijden georganiseerd in één of twee Europese landen, maar dat is nu anders. Het EK 2020 vindt plaats in 12 verschillende landen:

 1. Azerbeidzjan (Bakoe)
 2. Denemarken (Kopenhagen)
 3. Duitsland (Munchen)
 4. Engeland (Londen)
 5. Hongarije (Boedapest)
 6. Ierland (Dublin)
 7. Italië (Rome)
 8. Roemenië (Boekarest)
 9. Rusland (Sint-Petersburg)
 10. Schotland (Glasgow)
 11. Spanje (Bilbao)
 12. Nederland (Amsterdam)

Dit is een groot voordeel voor de fans omdat ze nu niet meer urenlang moeten reizen om hun favoriete ploeg aan het werk te zien.

Voorheen werden er 13 landen geselecteerd waaronder België, maar in 2017 werd Brussel geschrapt door de EK omdat de opbouw van het nieuwe stadion niet vlot genoeg verliep. Helaas zal er dus geen EK-wedstrijd plaatsvinden in ons land.

Naar het EK 2020 (2021) via unieke kwalificatie

Niet alleen het feit dat het EK 2020 in 12 verschillende landen wordt gespeeld is uniek, maar ook het kwalificatieproces verloopt anders. Landen krijgen voor het eerst twee verschillende opties om zich te kwalificeren:

 1. Via reguliere kwalificatiewedstrijden
 2. Via de Nations League (4 landen)

Wat de reguliere kwalificaties betreft, werd normaal gezien het gastland automatisch geselecteerd, maar dat is nu niet meer het geval. In totaal zijn er dus 55 landen die strijden om gekwalificeerd te worden voor het eindtoernooi. De laatste wedstrijden van de reguliere kwalificaties worden gespeeld in november 2019. Pas dan weten we welke landen er precies op het EK 2020 zullen spelen.

De Nations League zorgt er voor dat er 4 tickets kunnen verdeeld worden voor het EK. Om deze wedstrijd zo eerlijk mogelijk te behouden, kijkt de EK strengt naar de inspanningen en resultaten van elk land afzonderlijk. De Nations League verloopt via 4 divisies met landen die op hetzelfde niveau staan.

wedden op EK 2020 nations league

De organisatie van het EK 2020

Uiteindelijk worden de 24 gekwalificeerde landen verdeeld over 6 poules. Normaal gezien gebeurt deze verdeling door middel van een loting. De EK heeft nu echter beslist dat er maar 2 organiserende landen in één poule mogen zitten. Daarnaast mag de reistijd tussen deze 2 landen niet meer dan 2 uur bedragen. De loting is dus niet volledig willekeurig.

De 2 beste landen per poule gaan door naar de knock-out rondes van het EK. De openingswedstrijd zal gespeeld worden in het Olympisch stadion van Rome en de grote finale wordt gespeeld in het Wembley stadion van Londen.

Wedden op EK 2020: nuttige tips

Wil je graag wedden op EK 2020? Lees dan zeker onze nuttige tips. Volgens de bookmakers zijn er drie grote favorieten, namelijk Frankrijk, Duitsland en Spanje. Op de vierde plaats staan onze geliefde Rode Duivels gevolgd door Engeland op de vijfde plaats. Maar natuurlijk is het volledig aan jou om te bepalen waar jij op gaat wedden het komende EK!

⚽ Zet zo vroeg mogelijk in

Hoe vroeger je gaat wedden op EK 2020, hoe meer geld je kan winnen. De odds liggen dan immers veel hoger dan als je vlak voor of tijdens de wedstrijd gaat inzetten. Als je nu al het lef hebt om te wedden, kun je profiteren van noteringen van 6.0 en hoger. Dit betekent dat voor elke euro die je inzet, je 6 euro kan winnen.

Het kan dus heel nuttig zijn om nu al te voorspellen wie de grote winnaar gaat worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eerst de kwalificaties goed op te volgen. Op die manier krijg je al een duidelijk beeld van wat er eventueel kan gebeuren.

⚽ Vergaar zoveel mogelijk informatie over wedden op EK 2020

Als je succesvol wilt wedden op EK 2020 is het belangrijk dat je je goed informeert. Kijk goed naar alle selecties en welke spelers er meedoen. Zijn er bijvoorbeeld topspelers die niet meedoen door een blessure? Dan kan dit een belangrijke rol spelen bij het maken van je keuze. Het kan ook zeer nuttig zijn om alle nationale competities goed te volgen voor de aanvang van het EK. Je krijgt op deze manier meer inzicht in de situaties en de manier van spelen van de verschillende landen.

⚽ Zet zo eenvoudig mogelijk in

Zoals je wel weet zijn er heel veel verschillende soorten weddenschappen bij elke bookmaker. Als je echter gaat wedden op EK 2020 voetbal maak je het beter niet te ingewikkeld. Het is veel slimmer om een gewone enkelvoudige weddenschap te plaatsen. Je zet dan in op de ploeg waarvan jij denkt dat die de wedstrijd gaat winnen. Je maakt op die manier veel meer kans om te winnen aangezien je enkel inzet op winst of verlies. Het maakt niet uit of er met 6-0 gewonnen wordt of met 2-1. Dit soort weddenschap geeft je veel meer zekerheid en maakt het voor iedereen mogelijk om te winnen.

wedden op ek 2020 rode duivels

⚽ Kies de juiste bookmaker om bij te wedden

Ben je nog niet erg vertrouwd met de verschillende bookmakers? Dan is het verstandig om ze eerst grondig met elkaar te gaan vergelijken. Waar je vooral op moet letten als je gaat wedden op EK 2020 zijn de odds die worden aangeboden. De odds of noteringen zijn verschillend per bookmaker en je wilt natuurlijk het liefst inzetten bij een aanbieder die de hoogste odds aanbiedt.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de voordelen die worden aangeboden aan nieuwe en aan trouwe gebruikers. Daarnaast is het ook belangrijk dat de bookmaker een goede mobiele app heeft zodat je tijdens het EK 2020 de wedstrijd altijd vlot kan blijven volgen, waar je ook bent.

⚽ Live wedden op EK 2020 – 2021

De spannendste manier van inzetten is natuurlijk live wedden op EK 2020. Dit betekent dat je tijdens de wedstrijd een weddenschap gaat plaatsen. De odds liggen dan wel lager, maar je hebt wel een veel beter inzicht in de wedstrijd en wie er mogelijk gaat winnen. Valt er bijvoorbeeld een belangrijke speler weg in de eerste helft? Dan kan dit een grote invloed hebben op het verdere verloop van de wedstrijd en het eindresultaat. Je kunt dan eenvoudig je weddenschap plaatsen of aanpassen tijdens het verloop van de wedstrijd om op die manier je kansen te verhogen.