18+ | 21+ | Algemene voorwaarden van toepassing | Commerciële inhoud

Nationale Loterij online: spelaanbod, prijzengeld en tips

De Nationale loterij online biedt een veilige en betrouwbare manier om prijzen te winnen. Je kunt tegenwoordig online deelnemen aan allerlei loterijspellen en kraskaartspellen zoals Lotto, EuroMillions en Win for Life.

Nationale Loterij online Omschrijving Registreer je
Spelaanbod Lotto, Vikinglotto, Win for Life, Subito, EuroMillions,…
Verantwoordelijkheden subsidies, verantwoord spelen, tips aan winnaars,…
Online spelen via de website van e-lotto

nationale loterij

Belgische Nationale Loterij: grootste exploitant van loterijen

De Nationale Loterij van België is de grootste exploitant van loterijen van ons land. De loterij werd voor het eerst opgericht in 1934 als koloniale loterij om geld in te zamelen voor Belgisch Congo. In 1962 kreeg het een nieuwe naam ‘Nationale Loterij'. De eerste trekking vond plaats op 18 oktober 1934.

Het populairste loterijspel, genaamd Lotto, is in Europa gelanceerd op 4 februari 1978. Elke woensdag en zaterdag vindt de Belgische Lotto-trekking plaats. Om het spel te spelen moet je zes hoofdnummers en een bonusnummer kiezen uit een pool van 1 tot 45. Als de zes nummers overeenkomen levert dit je de jackpot op. Als er meer dan één winnaar is, wordt de jackpot onder de winnaars verdeeld.

Lotto

Er zijn ook verschillende extra prijzen met een kleinere waarde voor drie, vier en vijf juiste nummers. In combinatie met het correcte bonusnummer kun je extra geld winnen. Zelfs twee correcte hoofdnummers levert een prijs op.

Het spel Lotto van de Belgische Nationale Loterij heeft een jackpot van minstens 1 miljoen euro. Deze jackpot stijgt tot de volgende trekking als er niemand is die de zes hoofdgetallen correct heeft geraden. In dit geval kan de jackpot oplopen tot meerdere miljoenen euro's. De Nationale loterij online biedt een kans van 1 op 8 miljoen om de jackpot te winnen. De grootste prijs ooit werd verdeeld onder tien winnaars die in 2008 de jackpot wonnen.

Verantwoordelijkheden van de Nationale Loterij online

De Nationale Loterij online organiseert openbare loterijen, spellen en andere wedstrijden en zorgt ervoor dat hetgeen ze aanbiedt betrouwbaar en veilig is. Bovendien gaan de opbrengsten van de loterij terug naar de gemeenschap in de vorm van subsidies en sponsoring.

De Nationale Loterij heeft, naast het aanbieden van spannende spellen en aanbiedingen, verschillende verantwoordelijkheden die steunen op belangrijke fundamenten.

Subsidies

Een groot deel van de opbrengsten van de prijsvragen en loterijen gaan terug naar de samenleving door financiële steun te geven aan lokale projecten. De Nationale loterij is een unieke partner, zowel op de kansspelmarkt als binnen de Belgische samenleving. Het herbelegt jaarlijks meer dan 320 miljoen euro. Via sponsoring en subsidieregelingen geeft de Nationale Loterij financiële steun aan organisaties en evenementen in verschillende sectoren.

nationale loterij online subsidies

Het bedrijf heeft meer dan 420 medewerkers die helpen de vele dromen van zijn spelers waar te maken. Ze hebben meer dan 7.000 verkooppunten en bieden ook hun diensten aan op www.e-lotto.be.

Verantwoord spelen

De Nationale Loterij online streeft ernaar om tegelijkertijd spannende en ontspannende spelen te bieden. Ze geloven echter ook in verantwoord spelen. Veel mensen raken verslaafd en dit kan leiden tot depressie en andere problemen. Naast de spellen, biedt de Nationale Loterij ook ondersteuning aan gokverslaafden. Ze hebben een test waarmee je kunt nagaan of je verantwoord kunt spelen.

Tips voor winnaars

De Nationale Loterij geeft ook heel wat tips en advies aan nieuwe winnaars voor de eerste dagen en weken van hun nieuwe leven als miljonair. Winnaars die meer dan 250.000 euro winnen, komen hiervoor in aanmerking.

Kwaliteit en veiligheid

Dankzij hun missies en doelen kunnen enthousiaste loterijspelers met het grootste vertrouwen spelen bij de Nationale Loterij. Het bedrijf biedt een hoogwaardige service en ze garanderen ook veiligheid en bescherming tegen gokverslaving.

Nationale Loterij online prijzengeld

Loterijspelers die geld inzetten om mee te doen aan de Nationale Loterij online, kunnen het grootste deel van de opbrengst herverdelen tussen de andere spelers die de loterij winnen.

Sinds 2013 keert 53% van de inkomsten terug naar de winnaars, 19% wordt gebruikt voor subsidies en sponsoring. Een klein deel, 9,5%, gaat naar bedrijfskosten, 7,5% wordt besteed aan verkoopcommissies en ongeveer 11% van de volledige cashflow wordt als huur aan de staat betaald.

nationale loterij online prijzengeld

Soorten spellen van de Nationale Loterij online

De Nationale Loterij online biedt een hele reeks kansspelen. Dit kan gaan van krasloten tot loterijspellen en andere cashgames. Het volledige aanbod kun je vinden op de website van de Nationale Loterij. Alle games kunnen online gespeeld worden. Hieronder zetten we de populairste spellen van de Nationale Loterij op een rij.

Vikinglotto

Vikinglotto is een nieuw loterijspel dat gelanceerd werd op 19 november 2020. Het is een trekkingsspel dat al bestaat sinds 1993 en wordt georganiseerd in samenwerking met loterijen uit negen Europese landen: Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Denemarken, Litouwen, Letland, Estland en Slovenië.

De Vikinglotto-trekking vindt elke woensdag om 19:00 uur plaats in Noorwegen. Spelers moeten zes willekeurige nummers selecteren uit een reeks ballen genummerd van 1 tot 48. Een gratis nummer genaamd Viking, van 1 tot 8, wordt ook getrokken uit de reeks ballen.

EuroMillions

EuroMillions is een loterijspel waarmee je gigantische bedragen kunt winnen. Het wordt georganiseerd in samenwerking met negen Europese landen: Spanje, Portugal, Oostenrijk, Ierland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Luxemburg.

De trekking vindt plaats op dinsdag en vrijdag en de jackpot kan oplopen tot 210 miljoen euro.

nationale loterij online spelaanbod

Lotto

Lotto is het bekendste loterijspel van de Nationale Loterij online. Spelers moeten zes nummers correct voorspellen en kunnen vervolgens een hoofdprijs winnen van minstens 1 miljoen euro. Elke woensdag en zaterdag kun je de resultaten bekijken.

Keno

Keno is een trekkingsspel waarmee je met een inzet van slechts 1 euro tot 250.000 euro kunt winnen. In tegenstelling tot de andere loterijspellen van de Nationale Loterij online, kun je elke dag winnen. De maximum prijzenpot kan oplopen tot 2,5 miljoen euro per dag.

Win for Life

Win for Life is een krasspel waarmee je een vast bedrag per maand kan winnen. Er zijn verschillende soorten Win for Life. Afhankelijk van het type spel dat je kiest kun je van 500 euro tot maximaal 5.000 euro per maand winnen. Het enige wat je moet doen is een kraslot kopen. Dit kan ook virtueel via de Nationale Loterij online.

Subito

Subito is een eenvoudig krasspel van de Nationale Loterij  waarmee je maximaal tot 4 miljoen euro kunt winnen. Als je na het krassen het geluk hebt om drie identieke bedragen te zien verschijnen, win je dit bedrag.