US

Favorieten EK 2020: wie is er hot en wie mag naar huis?

Commerciële inhoud | 18+

Er wordt al druk gespeculeerd over de top favorieten EK 2020. Denk jij dat er een verrassende winnaar gaat zijn of gok je liever op de oude, vertrouwde ploegen die zich al meermaals bewezen hebben? Hieronder werpen we een blik op de favorieten van het EK 2020 en ook op de teams die zo erg in de smaak vallen.

Favorieten EK 2020 Beste spelers Underdogs
Engeland Kyle Walker, Harry Kane Kroatië
België Eden Hazard, Kevin De Bruyne Italië
Nederland Frenkie de Jong, Wout Weghorst Duitsland
Zwitserland Michael Lang, Ruben Vargas Spanje
Portugal Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes IJsland

Favorieten EK 2020 onze top 5

Engeland

Engeland behoort ongetwijfeld tot de favorieten. Gareth Southgate heeft weer een goede sfeer in het Engelse team gebracht. Na het halen van de halve finale van de Wereldbeker afgelopen zomer bereikten de Three Lions the EK Nations League finales en toonden ze wat ze waard waren tegen hun niet te onderschatten Euro 2020 tegenstanders.

Wie weet behalen ze dit jaar wel de overwinning op het EK 2020?

België

Engeland scheert hoge toppen momenteel, maar laten we niet vergeten dat België hen twee keer versloeg tijdens het WK 2018 én eindigde op de derde plaats.

Met een super getalenteerde ploeg waaronder Kevin De Bruyne en Eden Hazard, zullen ze een grote bedreiging vormen tegen de andere favoriete ploegen. Bovendien versloeg België Rusland met 3-1 en Cyprus met 2-0 in de openingswedstrijd van de voorrondes EK 2020.

ek 2020 belgie

Nederland

Ook Nederland is een Nations League finalist, al verloren ze hun meest recente Euro 2020 kwalificatie wedstrijd tegen Duitsland. Het Nederlandse team zit barstensvol talent met spelers zoals Virgil Van Dijk, Georginio Wijnaldum Memphis Depay, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt.

Nederland zal deze zomer in de Nations League oog in oog komen te staan met Engeland en wie weet gebeurt dit nogmaals in de eindfinale van het EK 2020 volgend jaar.

Zwitserland

Zwitserland heeft in de afgelopen vier seizoenen bewezen dat ze aan een opmars bezig zijn. Met getalenteerde spelers als Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri zijn ze zeker niet te onderschatten. Een typische 2-0 overwinning tegen Georgië zorgde ervoor dat ze een sterke start kregen in hun kwalificerende groep in Euro 2020.

Het hechte Zwitserse team is moeilijk kapot te krijgen en dat bewezen ze ook met hun ongelooflijke 3-3 gelijkspel tegen Denemarken. Zwitserland zou volgend jaar wel eens een grote verrassing kunnen teweeg brengen.

Portugal

In onze favorieten EK 2020 mag natuurlijk ook Portugal niet ontbreken. De Portugezen zijn de vierde en laatste Nations League finalisten. Er is dan ook een goede kans dat ze hun succes op het EK 2016 zullen herhalen.

Het Portugese team verbaasde Frankrijk tijdens hun strijd naar de WK 2018 titel, maar verloren uiteindelijk met 2-1 tegen Uruguay. Zolang de charismatische Cristiano Ronaldo de leiding neemt, blijven ze een bedreiging voor elk team.

portugal ek 2020

Wie hoort niet bij de favorieten EK 2020?

Niet iedereen kan horen bij de favorieten EK 2020 en ook deze ploegen zetten we graag voor jou op een rij.

Duitsland

De Duitsers hebben misschien een goede start gemaakt met hun Euro 2020 kwalificatiecampagne door Nederland te verslaan, maar in werkelijkheid lijken ze meer en meer een vervagende kracht te zijn.

Leroy Sane werd teruggebracht in de ploeg nadat hij werd afgezet voor het WK 2018. Spelers Thomas Muller en Mats Hummels zijn niet meer op hun hoogtepunt omwille van hun leeftijd.

Na het winnen van het WK 2014, viel Duitsland afgelopen zomer in de groepsfase ten onder en verloren ze van Mexico en Zuid-Korea. Het was de ultieme vernedering voor de Duitsers die vier jaar eerder Brazilië met 7-1 hadden verslagen in hun eigen achtertuin.

Het volgende EK 2020 komt er al veel te snel aan voor de Duitsers om terug te kunnen stuiteren. Ze kwalificeren zich voor het toernooi, maar wij zijn er niet zeker van of ze een impact gaan kunnen maken.

Italië

Nog zo'n recent wereld kampioenteam, maar ondertussen een uitgedoofde kracht is Italië. Ze wonnen hun openingswedstrijd met 2-0 tegen Finland en versloegen Liechtenstein met 6-0, maar de afgelopen maanden waren ze niet erg indrukwekkend om te zien.

Nadat ze de afgelopen zomer niet in aanmerking kwamen voor het WK scoorden de Italianen maar zwakjes. Gelukkig hebben ze een goede groep om zich te kwalificeren voor het volgende zomertoernooi, maar we vrezen dat ze niet erg ver zullen geraken.

Spanje

Een verrassing in onze niet favorieten EK 2020 lijst is misschien wel Spanje. Spanje heeft dan wel zijn eerste kwalificerende wedstrijden voor Euro 2020 gewonnen, maar in werkelijkheid waren de resultaten eerder teleurstellend. Ze versloegen Noorwegen met 2-1 en Malta met 2-0.

Nog niet zo lang geleden was Spanje ongeëvenaard. In september versloegen ze Kroatië met 6-0 en een maand later wonnen ze van Wales met 4-1. Sindsdien hebben ze bewezen met verliezen tegen Engeland en Kroatië dat ze niet meer de kracht bezitten van vroeger.

spanje ek 2020

De onoverwinnelijke uitstraling van 10 jaar geleden is allang verdwenen aangezien ook veel van de sterren van toen momenteel met pensioen zijn.

Vergis je niet, geen enkel team zal het gemakkelijk vinden om het tegen Spanje op te nemen, maar ze zijn niet meer de angstaanjagende tegenstander van weleer.

Kroatië

De ploeg van Kroatië staat bekend als WK-finalist en overwinnaar van Engeland. Je zult je dan wel afvragen waarom ze niet in de favorieten EK 2020 lijst staan. Wel, als we gaan kijken naar hun eerste twee wedstrijden in de kwalificatieronde wonnen ze tegen Azerbeidzjan met 2-1 en verloren ze van Hongarije met 1-2.

Daarbovenop eindigden de Kroaten als laatste in de groep van Engeland en Spanje in de Nations League terwijl ze slechts één van de vier wedstrijden wonnen. Zoals je ziet kan het succes snel weer keren en dat is bij Kroatië zeker het geval.

IJsland

IJsland is nooit echt een opvallende ploeg geweest in het Europese voetbal, maar zijn toch een doorn in het oog geweest voor veel teams. Vergeet niet dat ze Engeland hebben uitgesloten van de Euro 2016. Dit is misschien wel het beste wat de Three Lions kon overkomen omdat het voor een heuse opschudding zorgde.

IJsland won van Argentinië tijdens het WK, maar verloor van Nigeria en werd uitgeschakeld door het team van Kroatië. Sindsdien heeft IJsland alle vier hun Nations League wedstrijden verloren tegen België en Zwitserland.

Een 2-0 overwinning tegen Andorra zorgde ervoor dat ze enigszins weer op het juiste spoor kwamen, maar vier dagen later werden ze met 4-0 verslagen door Frankrijk. Met Turkije en Albanië ook in hun kwalificerende groep, kan IJsland waarschijnlijk niet eens het volgende zomertoernooi halen. Vandaar dat ze niet tot onze favorieten EK 2020 behoren.

Favorieten EK 2020: wie is er hot en wie mag naar huis?
5 (100%) 2 vote[s]

Pas de commentaires

Commenter

Casino +21 Sportweddenschappen +18 Gok met mate ! Gokhulp